Vols saber com funciona UBinding? Aquest artícle és per a tu.

Universitat de Barcelona

Vols saber com funciona UBinding? Aquest artícle és per a tu.

juny 26, 2019 Famílies 0

Sabem que donar el primer pas costa, i és normal que estigueu dubtosos sobre quina intervenció pot ser la més adequada pel vostre fill. Per això, hem pensat que aquest article us pot ajudar a entendre millor com funciona el nostre projecte i com seria la vostra experiència amb nosaltres si us animeu a contactar-nos.

En primer lloc, dir-vos que som un equip de gent formada i en constant evolució; dins de l’equip contem amb professionals de diferents àmbits (psicòlegs, logopedes, matemàtics…) que ens ajuden a adaptar, actualitzar i millorar constantment la nostra intervenció. Part del nostre equip es dedica a la investigació en el camp dels trastorns de l’aprenentatge,  això ens permet estar al dia i incorporar a la intervenció tot allò que els estudis científics van mostrant que és més efectiu.

Però, si vols tenir més informació de primera mà, ens pots escriure a: metode.ubinding@gmail.com et farem arribar un petit text explicatiu i et citarem al Palau de les Heures (Av. Vall d’Hebron, 171. Campus Mundet. Barcelona) per a que vingueu amb el vostre fill o filla a fer una visita i valoració gratuïta amb un dels nostres professionals. Aquest us explicarà el funcionament de la intervenció i també us resoldrà qualsevol dubte que se us pugui plantejar. Si teniu alguna valoració o informe previ, així com si heu provat altres intervencions, seria bo que ens ho portéssiu per tal de valorar millor el cas. Si no és així, no us preocupeu,  ja que de totes maneres, la persona que us atendrà és psicòloga i/o logopeda i en aquesta primera visita gratuïta sempre es realitzarà una petita valoració al vostre fill/a. La valoració inclou passar alguns tests, de manera que aquests junt amb la informació que proporcionareu ens donaran una idea de la conveniència o no de realitzar la intervenció UBinding.

No  és necessari que el vostre fill/a tingui un diagnòstic de dislèxia, ni esperar a que les dificultats a l’escola siguin veritablement frustrants per a ell per a poder intervenir. L’avantatge de la nostra manera de treballar és que al ser una intervenció totalment personalitzada i supervisada de forma diària, es pot adaptar a qualsevol grau de dificultat i mostrar millores en la gran majoria de casos.

La intervenció, per tal de garantir la seva eficàcia, es planteja de la següent manera: el nen/a haurà de realitzar durant cinc dies a la setmana (que podeu triar) una sessió d’Ubinding d’entre 5 i 10 minuts. La podrà fer des de qualsevol ordinador o tablet que tingui accés a Internet. Cada dia rebreu un missatge del professional responsable (que serà la mateixa persona que us va atendre el primer dia de visita i que us coneix). En aquest missatge es valorarà la feina feta i se us convidarà a compartir informació rellevant, així com plantejar qualsevol dubte o suggerència segons vagi cada sessió. En base a aquesta informació (tant els resultats obtinguts que analitzen els matemàtics de l’equip, com la informació més qualitativa que ens feu arribar) es programarà cada dia la sessió més adequada pel dia següent.

Pensem que aquest contacte diari amb les famílies i l’anàlisis diari de les sessions per adaptar la intervenció 100% a l’infant és molt important. Altres intervencions més automatitzades no compten amb el factor humà, que per a nosaltres és indispensable. D’aquesta manera ens diferenciem d’altres intervencions que es programa únicament segons un logaritme matemàtic.  A més, sereu citats periòdicament per a revalorar la qualitat lectora del nen/a, així com per poder exposar com us sentiu amb la intervenció i poder fer d’aquesta manera les adaptacions que siguin necessàries.  

La motivació del nen serà quelcom que sempre tindrem molt en compte. El nostre objectiu no és que faci les sessions perfectes ni que se senti avaluat com en un examen de l’escola, amb la frustració que això podria generar. Tot el contrari, el que volem és que a través del joc i el reforç positiu l’habilitat lectora millori i poc a poc pugui anar agafant el gust per la lectura. Sabem que això no només serà font de millora en el rendiment escolar, sinó que també repercutirà en la seva autoestima i en el seu estat d’ànim.

Esperem que aquest breu article hagi aclarit alguns dels teus dubtes més importants. Us recordem també que a la nostra pàgina web podeu trobar més informació, així com un apartat de dubtes freqüents: http://www.ubinding.cat/serveis/families/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *