Dislèxia

Universitat de Barcelona

Què és la dislèxia?

El trastorn específic de l’aprenentatge lector o dislèxia és un trastorn del neurodesenvolupament que consisteix en una dificultat en el reconeixement de paraules escrites de manera fluïda o precisa tot i tenir un nivell adequat d’intel·ligència i unes habilitats sensorials intactes.
Aquest patró de dificultats afecta a la capacitat ortogràfica i a la comprensió de la lectura (DSM-V).

DSM-V

Indicadors d’una dificultat lectora o dislèxia.

Els infants amb dislèxia poden presentar algunes de les següents característiques:

Dificultats

Solen mostrar dificultats en la lectura, lectura lenta, imprecisa o amb sil·labeig. Poden presentar dificultats en la comprensió lectora o en la ortografia. 

Emocionalment

Poden presentar una baixa autoestima, frustració davant les tasques que siguin de lectura o escriptura. Vergonya al demanar que llegeixi en veu alta.

Motivació

Poden mostrar una baixa motivació cap a la lectura o cap a les tasques que comportin lectura i/o escriptura. Poder arribar a presentar un rebuig cap als llibres i també cap a l’entorn escolar.

Acadèmicament

Tot i ser infants amb un nivell d’intel·ligència adequat poden obtenir baixes qualificacions en relació a l’eforç realitzat. Aquest aspecte pot arribar a suposar un nivell de frustració elevat per ells.

Altres aspectes

Poden arribar a presentar problemes atencionals, mala conducta, una aparent manca d’esforç, retard en l’adquisició del llenguatge o dificultat per articular determinats sons.

Podem ajudar-los?

Sí! Mitjançant una metodologia eficaç i avalada científicament tots els infants i adolescents poden millorar les seves dificultats. Detectem i intervenim el més aviat possible per tal d’ajudar-los.

Com podem ajudar als infants amb dislèxia o dificultat lectora?

Des d’UBinding proposem una intervenció avalada científicament per a la millora de les habilitats lectores. Es tracta d’un entrenament  individualitzat i sistemàtic amb el qual, mitjançant unes sessions adaptades al nivell de cada infant podem millorar eficaçment les seves habilitats lectores. Les sessions estan plantejades com a jocs i es poden realitzar des de casa. Demana una primera visita gratuïta i t’informarem sense cap tipus de compromís. Estem a Barcelona però també atenem en format online.

Sol·licitar visita gratuïta

Com explicar als infants què són les dificultats de lectura? 

Des de l’equip UBinding hem creat aquest vídeo per tal d’explicar als més petits de forma senzilla i divertida què són i en què consisteixen les dificultats de lectura o la dislèxia. Esperem que us agradi i que us sigui d’utilitat! 

Vols saber si podem ajudar al teu fill o filla? 

CONTACTE