Història

Universitat de Barcelona

Volem que ens coneguis una mica més.

La nostra història…

Per conèixer els orígens d’UBinding hem d’anar fins l’any 2007. Va ser aleshores quan un grup d’investigadors de la Universitat de Barcelona, van començar a desenvolupar una intervenció intensiva per a la millora de les habilitats lectores d’infants dislèctics o que presentaven dificultats sense arribar a tenir un diagnòstic formal. Aquell projecte d’investigació es va conèixer com a Projecte Binding i aviat començaria a fer-se gran. La seva aplicació a nivell particular així com a nivell escolar, demostrava una millora significativa en les habilitats lectores dels infants que l’utilitzaven.

Binding UBinding _ Diari Ara

Tot i que el software dissenyat en si ja es mostrava eficaç, els investigadors van decidir continuar millorant la intervenció al veure que amb l’acompanyament, el feedback i la supervisió dels professionals de la psicologia i la logopèdia els resultats eren molt millors.

El projecte Binding va continuar el seu camí amb la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona i es va seguir desenvolupant la metodologia, millorant-la any rere any i sempre a través de l’evidència científica. A l’any 2017, es reconeix la trajectòria del projecte pels seus bons resultats i el rigor de la metodologia amb el canvi de marca. L’antic projecte Binding passa a denominar-se UBinding Universitat de Barcelona, marca registrada per la UB. Aquest canvi no es limita a la denominació de la metodologia, si no que implica explícitament el suport de la Universitat de Barcelona.

A l’any 2019 UBinding demostra la seva eficàcia a través d’un estudi que és publicat per la revista de Logopedia, Foniatría y Audiología. Aquesta publicació converteix a UBinding amb una de les primeres metodologies demostrades científicament en llengües transparents. Després d’anys de desenvolupament, milers de famílies ateses i amb la satisfacció de saber que hem pogut ajudar a moltes persones, UBinding es manté viu amb l’esperit innovador i amb l’objectiu que ningú es quedi enrere amb la lectura.

Segueix-nos a les xarxes socials!

INSTAGRAMFACEBOOKYOUTUBE