UBinding

Universitat de Barcelona

Posem a l’abast dels professionals una metodologia eficaç per treballar la lectura

Per a tots els i les professionals del sector de les dificultats d’aprenentatge, específicament de la lectura, oferim la possibilitat d’implantar el Projecte UBinding entre els seus usuaris.

Formem i assessorem de forma continuada mitjançant l’equip de coordinadors de centres professionals que vetllen perquè la metodologia UBinding es dugui a terme amb èxit i amb els estàndards de qualitat establerts.

Com serà el treball amb UBinding ?

Els professionals que col·laborin amb el Projecte UBinding seran formats per tal de replicar les accions principals que s’han de portar a terme per assegurar l’eficàcia de la intervenció.

Inici de la col·laboració

Un cop realitzada la sessió informativa per el professional se signa el conveni amb el Projecte UBinding. Un cop realitzada la sessió de formació el professional del centre pot començar la intervenció amb el seus propis pacients en el model que millor s’ajusti a la seva situació dels que ofereix el projecte.  learn more

Treball en equip

El professional del centre treballarà acompanyat: d’un clínic de l’equip UBinding, que serà qui supervisarà els casos i resoldrà els dubtes del professional del centre, i, d’un matemàtic, que s’encarregarà d’analitzar els resultats de les sessions de cada infant i proposarà la sessió més adient diàriament.  learn more

Materials a l’abast

El professional del centre tindrà accés a la “carpeta” del web del seu centre, on trobarà la informació relativa a cadascun dels infants que treballin des del seu centre. Tota la documentació de formació, protocols d’actuació i models d’informes seran accessibles per el professional de cada centre.  learn more

Dinàmica de treball

Sempre es garanteix que la comunicació amb la família i l’infant sigui diària per tal de donar feedback del treball portat a terme i poder fer un bon acompnyament. Les actuacions de cada agent dintre l’equip de treball (professional del centre, matemàtic i clínic UBinding) variarà en funció del model de col·laboració que reguli el conveni amb el centre.   learn more

Alguns dels nostres centre col·laboradors

Què ens diferència?

Acompanyament

Hi ha un coordinador UBinding expert en la metodologia i un matemàtic UBinding expert en l’anàlisi de dades que assessora sobre els casos i dóna feedback de l’evolució.

Proposta de sessions

L’equip d’acompanyament dels professionals s’encarreguen d’ajustar les sessions diàries als comentaris qualitatius i quantitatius que donen les famílies.

Algunes de les preguntes que ens adrecen els professionals

Quina durada té la intervenció?

La mitjana de durada de la intervenció és d’uns 7-8 mesos, encara que aquesta dada varia segons diversos factors, com les condicions en què s’inicia la intervenció o la regularitat de l’activitat. Hem observat que és la mateixa resposta que quan treballem des del propi Equip UBinding.  learn more

Quin és el seguiment que tindrem per part de l’equip UBinding?

El clínic de l’equip UBinding, el matemàtic i el clínic de referència del centre extern formaran un equip de treball coordinat en el seguiment diari de cada cas. La responsabilitat de les tasques específiques serà definida per a cada model de col·laboració.  learn more

Quins efectes observem resultat del treball amb UBinding?

Amb l’augment significatiu de la competència lectora dels nens i nenes acostuma a augmentar significativament la seva autoestima i el seu autoconcepte acadèmic, la cal·ligrafia i l’ortografia, la competència en altres idiomes i la capacitat d’expressió oral, a més de l’afició i el gust per la lectura. L’esperit investigador i innovador de l’equip UBinding, que crea eines d’intervenció basades en la transferència del coneixement científic en l’aprenentatge dels infants, ens permet seguir treballant i millorant la nostra intervenció sense deixar cap infant enrere.  learn more

Alguns testimonis dels professionals que col·laboren amb UBinding:

Els nostres objectius en aquesta àrea impliquen que els professionals que col·laboren amb nosaltres es sentin ben recolzats i puguin experimentar en els casos que acompanyen les millores que l’Equip observa en el treball amb les famílies.

“Al centre Uditta de Vilanova i la Geltrú som especialistes en el diàgnostic i el tractament dels trastorns de l’aprenentatge i usuaris del mètode Binding des de pràcticament els seus inicis.

Usar Binding  ha suposat un “abans i un després” en l’abordatge terapèutic en les dificultats en lectoescriptura. En estar basat en un entrenament intensiu i  personalitzat, Binding redueix dràsticament el temps necessari d’intervenció. A això ha de sumar-se la motivació que suposa per a la majoria de nens que l’entrenament sigui a través de ‘jocs’ amb ordinador. Per tot aixó, Binding s’ha convertit en la nostra primera opció terapèutica quan hi ha dificultats lectores. Des del centre Uditta, ho recomenem.”
Alicia Bailey
DIRECTORA UDITTA

Binding, equip humà proper a les persones.

Mètode basat en l’evidència científica,
rigorós i seriós. Aporta una visió diferent en la reeducació de les dificultats de la
lectura i la comprensió. Treballa el reforç positiu, permet als pares ser més
conscients de les dificultats dels seus fills i en millora el vincle.
Personalitzat al nivell de cada infant.
L’experiència amb joves i adults també és molt gratificant, ja que a part de la millora en la lectura, manifesten que els aporta seguretat i més confiança en ells mateixos.
L’experiència Binding ha estat i és molt enriquidora tant de cara als professionals,
les famílies, però sobretot pel nen, jove o l’adult que el realitza ja que la seva autoestima puja.
Alguns comentaris recollits són: S’ha volgut comprar un conte, me l’he trobat llegint, no em canso tant, tardo menys a l’hora d’estudiar, ….
Marta Argilés
DIRECTORA OPLOSSING

“Tot va començar quan una companya logopeda em va recomanar de fer el postgrau del mètode Binding. Al principi, he de dir que potser estava una mica més reticent, la veritat, però vaig buscar informació i ves per on em va picar el cuquet. I sort que em va picar!!!

El Binding, m’ha fet canviar la manera de pensar i d’actuar. La metodologia que utilitza és fàcil, divertida i de poca durada diària. I el millor de tot, és poder
veure la cara de felicitat dels meus nens quan acaben el tractament i veuen la seva bona evolució, això sí que no té preu!!!
Judith Guim
DIRECTORA GABINET DE LOGOPEDIA JUDITH GUIM

Altres serveis que us poden interesar:

UBinding Famílies

Acompanyem als infants i les seves famílies per tal de millorar la lectura amb un entrenament fet des de casa.

LEARN MORE

Petit UBinding

Acompanyem a l’escola en la implementació d’una proposta de prevenció per a la iniciació i consolidació de la lectura.

LEARN MORE